Na panna cotta:
355 ml plnotučného mléka
120 ml smetany ke šlehání 31%
7 g želatiny
75 g krystalového cukru
1/2 KL vanilkového extraktu
Na broskvové pyré:
300 g broskví (oloupaných a nakrájených na kostičky)
1 PL likéru (broskvového nebo volitelně)
2 – 4 PL krupicového cukru (podle sladkosti broskví)
panna cotta:
1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut.
2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
3. Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce.
4. Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek.
5. Necháme v lednici vychladit.
broskvové pyré:
6. Všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat.
7. Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 03.09.2015 12:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz