220 g hladké mouky
60 g celozrnné mouky
335 g krupicového cukru
1 kl jedlé sody
1 kl skořice
1/2 kl muškátového oříšku
1/2 kl soli
300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido) - popis zde
120 ml oleje
2 vejce
80 ml vody
50 g mléčné čokolády nasekané nahrubo
1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.
2. Ve velké míse smícháme mouky, cukr, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl..
3. V jiné míse smícháme dýňové pyré, olej, vejce a 1/3 hrnku (80 ml) vody. Směs přidáme do suchých přísad a jemně promícháme stěrkou.
4. Nakonec jemně vmícháme čokoládu.
5. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a pečeme cca 50-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
6. Necháme vychladnout.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 05.09.2015 08:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz