500 g plnotučného tvarohu ve vaničce
150 g bílé čokolády
150 g nugátové (nebo hořké) čokolády
BeBe sušenky
1 želatinový ztužovač za studena
2-3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
400 g smetany ke šlehání (2 kelímky)
Vybereme vhodnou formu (nejlepší je dortová s odnímatelnými boky) a vysteleme ji potravinářskou fólií.Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky.Tvarohy ušleháme s oběma cukry, do něj vmícháme šlehačku a želatinový ztužovač připravený podle návodu. Bílou a hořkou čokoládu rozpustíme každou zvlášť nad párou.Hotový krém rozdělíme na dvě části. Do jedné poloviny vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu, do druhé poloviny rozpuštěnou hořkou čokoládu.Dno formy poklademe sušenkami, na ně nalijeme jednu část krému a dáme do lednice nebo mrazničky trochu zatuhnout.Po chvíli navrstvíme druhou část krému a necháme opět ztuhnout. Nejlépe přes noc.
Taky to můžete dát do většího srnčího hřbetu vystlaného folií a sušenky dát nahoru. Po vyklopení budou dole. Já jsem byla v omylu, že mám více bílé čokolády, ale někdo byl rychlejší. Proto mám tu bílou vrstvu menší.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 04.09.2015 14:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz