TopRecepty.cz

Nepečený citrónový cheesecake


Nepečený citrónový cheesecake

Suroviny

Na korpus:
130 g máslových sušenek (např. Bebe)
75 g másla
1 lžička strouhané citronové kůry
Na citronovou polevu:
1 vejce
1 žloutek
50 g cukru krupice
1 špetka soli
2 lžíce (30 ml) čerstvě vymačkané citronové šťávy
15 g másla
15 ml smetany 31%
Na náplň:
60 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
2,75 lžičky želatiny (ne želé!)
680 g plnotučného tvarohu (nebo smetanového sýru, např. Lučina smetanová nebo Philadelphia)
150 g cukru krupice
1 špetka soli
300 ml smetany 31%

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Sušenky rozmixujeme najemno a v misce smícháme s rozpuštěným vychladlým máslem a citronovou kůrou.Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení a směs sušenek pořádně utlačíme na dno.
Pečeme asi 5-8 minut, po vytažení necháme zcela vychladnout.Než vychládne korpus, připravíme polevu. V menším rendlíku rozšleháme metličkou vejce se žloutkem, cukrem a špetkou soli. Přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud tekutina nezhoustne do pudinkové konzistence, což trvá přibližně 4 minuty.Stáhneme z ohně a opatrně vmícháme máslo a smetanu. Následně směs přelijeme přes jemné sítko, abychom se zbavili hrudek.
Dáme odležet do lednice.Připravíme želatinu na náplň. Do menší misky vymačkáme citronovou šťávu (asi 1/4 hrnku), posypeme želatinou a necháme nabobtnat cca 5 minut. Misku pak vložíme do mikrovlnné trouby a tekutinu přivedeme k varu - viditelně bude bublat, želatina se tak rozpustí. Promícháme a necháme odstát.Tvaroh, cukr a sůl dáme do větší mísy nebo kuchyňského robotu a na vyšší obrátky ušleháme dohladka.Pomalu přilejeme smetanu a dále šleháme až bude směs nadýchaná, cca 5 minut.Přidáme nachystanou želatinu a 1/4 hrnku vychlazené citronové polevy. Řádně vyšleháme do hladké a nadýchané konzistence, cca 3-5 minut.
Náplň pak nalijeme na připravený a vychladlý korpus a uhladíme. Dozdobíme zbylou citronovou polevou.Celý cheesecake necháme alespoň 8 hodin, nejlépe však přes noc, ztuhnout v lednici.Před odstraněním formy projedeme nožem po vnitřním okraji formy a oddělíme cheesecake od boků formy. Krájíme ostrým nožem, který mezi jednotlivými řezy namočíme do horké vody a očistíme.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

autor Autor: chute-sveta.cz (Jarka)
Datum vložení Datum vložení: 06.09.2015 08:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz