TopRecepty.cz

Alsaský jablečný koláč


Alsaský jablečný koláč

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g másla
1 žloutek
30 g cukru moučka
sůl
4-5 polévkových lžic studené vody

Přeliv:
3 žloutky
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 dcl smetany

Ostatní:
600-700 g jablek

Postup

1. Z mouky, másla, jednoho žloutku, moučkového cukru, soli a vody zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.

2. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince, oloupeme. Každou čtvrtku několikrát nařízneme podélně do hloubky tak, aby se nerozpadla. Naříznutá jablka pokapeme šťávou z citronu.

3. Vymažeme formu a troubu rozpálíme na 180-200°C

4. Těsto rozválíme na placku, vyložíme jím formu, na několika místech propícháme vidličkou, poklademe jablky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

5. Krupicový a vanilkový cukr se třemi žloutky utřeme do pěny, přimícháme smetanu a přelijeme předpečený koláč. Pečeme dalších 30 minut.

autor Autor: Simik31
Datum vložení Datum vložení: 06.09.2015 08:29

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz