Těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g másla
1 žloutek
30 g cukru moučka
sůl
4-5 polévkových lžic studené vody
Přeliv:
3 žloutky
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 dcl smetany
Ostatní:
600-700 g jablek
1. Z mouky, másla, jednoho žloutku, moučkového cukru, soli a vody zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.
2. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince, oloupeme. Každou čtvrtku několikrát nařízneme podélně do hloubky tak, aby se nerozpadla. Naříznutá jablka pokapeme šťávou z citronu.
3. Vymažeme formu a troubu rozpálíme na 180-200°C
4. Těsto rozválíme na placku, vyložíme jím formu, na několika místech propícháme vidličkou, poklademe jablky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
5. Krupicový a vanilkový cukr se třemi žloutky utřeme do pěny, přimícháme smetanu a přelijeme předpečený koláč. Pečeme dalších 30 minut.
Autor: Simik31 | |
Datum vložení: 06.09.2015 08:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz