Na řezy:
40 g holandského kakaa
1,5 lžičky instantní kávy
1/2 hrnku vroucí vody
55 g hořké čokolády
55 g másla
150 ml rostlinného oleje
2 vejce
2 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
500 g krupicového cukru
220 g hladké mouky
3/4 lžičky soli
Na arašídovou náplň:
185 g jemného arašídového másla
113 g másla
1 špetka soli
280 g moučkového cukru
2 lžíce plnotučného mléka
1 lžičky vanilkového extraktu
Na polevu:
150 g mléčné čokolády
85 g jemného arašídového másla
Troubu předehřejeme na 160 °C a hluboký plech na pečení velikosti 31x24 cm vyložíme pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.V míse smícháme kakao, instantní kávu a vodu dohladka. Přidáme najemno nasekanou hořkou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.Vmícháme rozpuštěné máslo a olej. Přidáme vejce, žloutky, vanilkový extrakt a mícháme, dokud se vše řádně nespojí.Postupně vmícháme cukr a řádně rozšleháme.Nakonec gumovou stěrkou vmícháme mouku a sůl a promícháme dohladka.Těsto vlijeme do připraveného plechu a pečeme cca 30-35 minut. Necháme zcela vychladit.Na náplň v kuchyňském robotu nebo ručním mixerem ušleháme arašídové máslo, máslo a sůl dohladka.Snížíme rychlost a postupně přidáváme moučkový cukr a mléko, nakonec vanilkový extrakt a šleháme, až bude náplň jemná a řádné ušlehaná. (Pokud bude moc suchá, přidáme více mléka vždy po lžíci)Náplň rozetřeme rovnoměrně na vychlazené čokoládové řezy.Na polevu v míse vhodné do mikrovlnné trouby rozpustíme arašídové máslo a mléčnou čokoládu nasekanou najemno. Rozmícháme dohladka.Směs nalijeme na arašídovou vrstvu a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.Před podáváním necháme vychladit v lednici, alespoň 2-3 hodiny.Před krájením vytáhneme řezy z plechu za pomoci převislého pečicího papíru. Nakrájíme čtverečky.Skladujeme v lednici ve vzduchotěsné nádobě - cca 5-7 dní.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 08.09.2015 09:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz