2 vejce
40 g třtinového cukru
50 g namletých ovesných vloček
50 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička skořice
1 lžíce oleje
1 lžíce medu
1/2 lžičky jedlé sody
Krém:
Tvaroh
máta
javorový sirup
Borůvky
třtinový cukr
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme zbytek ingrediencí na piškot a zlehka promícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme lžící kolečka. Pečeme 10 minut.
Borůvky vložíme do kastrůlku (pár si jich necháme na ozdobení), lehce podlijeme vodou, přidáme trochu cukru a svaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
Tvaroh smícháme podle chuti s javorovým sirupem a najemno nasekanou mátou.
Na piškoty vrstvíme krém, přelijeme borůvkovou omáčkou a zdobíme borůvkami a lístečky máty.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 09.09.2015 15:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz