1 hrnek uvařené cizrny nebo konzervované cizrny
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce kakaa holandského typu (ne slazené granko)
2 lžíce kokosového oleje
cukr nebo sladidlo
Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu.Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.
Cizrna má sama o sobě oříškovou chuť a v kombinaci s kakaem mi opravdu vzdáleně připomínala oříškové pomazánky typu nutela. Chvíli jsem experimentovala se surovinami, až jsem získala takovou odlehčenou verzi nutely, která je místo nezdravých tuků a cukrů plná bílkovin a kvalitních tuků. Množství cukru si může každý upravit podle chuti, dá se použít třtinový cukr, ale i med, agávový sirup nebo stevia.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 09.09.2015 21:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz