2 1/4 hrnku (155 g) hladké mouky
2 1/2 PL kakaa na pečení
1 1/2 ČL kukuřičného škrobu
3/4 ČL jedlé sody
1/2 ČL soli
7 PL (100 g) másla, pokojové teploty
6 PL (85 g) ztuženého tuku, pokojové teploty
1 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
1 vejce
1 žloutek
1 ČL octa
1 1/2 ČL vanilkového extraktu
1 PL červeného potravinářského barviva (tekutého)
150 g bílé čokolády, nasekané nahrubo
1. Troubu předehřejeme na 190°C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
2. Ve středně velké míse smícháme mouku, kakaový prášek, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl. Odložíme stranou.
3. V míse kuchyňského robotu (nebo ručním mixérem) ušleháme máslo, ztužený tuk s cukrem do pěny.
4. Přidáme vejce, žloutek a šleháme, dokud se řádně nespojí.
5. Pak přidáme ocet, vanilku a potravinářské barvivo. Opět řádně promícháme.
6. Pomalu přidáváme suché přísady a mícháme, až se spojí.
7. Vmícháme 100 g nasekané čokolády.
8. Polévkovou lžící nabereme asi 1 - 2 PL těsta, uděláme z ní kuličku a dáme ji na plech v dostatečném rozestupu (cca 9 - 12 sušenek na 1 plech). Do každé kuličky (sušenky) zatlačíme ještě pár kousků čokolády.
9. Pečeme v předehřáté troubě cca 8 - 10 minut.
10. Necháme vychladnout na plechu.
11. Podáváme při pokojové teplotě.
12. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici, cca 5 dní. Aby byly sušenky vláčné a měkké, vyndáme je pár minut před podáváním z lednice a necháme je v pokojové teplotě, příp. je dáme na pár vteřin do mikrovlnné trouby.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 15.09.2015 12:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz