2,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mandlí jemně mletých blanšírovaných
5 lžic kukuřičného škrobu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody bikarbony
1 špetka soli
400 ml kokosového mléka (ideálně kolem 60%),
3/4 hrnku rostlinného oleje
1/2 hrnku (125 ml) bílého jogurtu
1,75 hrnku cukru krupice
1 vrchovatá lžička vanilkového prášku (nebo dvě lžičky vanilkového extraktu)
1/2 středního citrónu -šťáva
1 lžíce rumu
Troubu včas předehřejte na 180 °C a zvolenou formu dobře vymažte tukem a vysypte moukou.Mouku, mleté mandle, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, pečící sodu a sůl prosejte do misky a dobře promíchejte.Ve větší míse metličkou prošlehejte olej s jogurtem (či jablečným pyré), vanilkou, rumem, citrónem a cukrem.Poté do této směsi střídavě prosévejte směs s moukou a přilévejte kokosové mléko, po každém přídavku pečlivě promíchejte metličkou.Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte na 180 °C tradičně (spodek- vršek), či 160 °C horkovzduch asi hodinu.Poté udělejte test špejlí - pokud na ní není mokré těsto či velké drobky, je hotovo.
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz Mandle můžete vynechat, ale dodávají jemnou chuť.NEdoporučuji kokosové mléko Alnatura, má takovou divnou konzistenci, vhodné je např. Aroy-D nebo značka FirstDragon, obě mají v různých vietnamských večerkách). Jogurt- rostlinný či ořechový jogurt domácí nebo např. Provamel, Sojade či AlproSoya) NEBO stejné množství jablečného pyré (prodává např. DM, či použijte neslazenou jablečnou výživu)
Autor: veganotic (Anna) | |
Datum vložení: 14.09.2015 09:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz