2,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mandlí jemně mletých blanšírovaných
5 lžic kukuřičného škrobu
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 špetka soli
400 ml kokosového mléka (ideálně kolem 60%),
3/4 hrnku rostlinného oleje
1/2 hrnku bílého jogurtu (125 ml)
1,75 hrnku cukru krupice
1 vrchovatá lžička vanilkového prášku (nebo dvě lžičky vanilkového extraktu)
1/2 středního citrónu - šťáva
1 lžíce rumu
hrubá mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
Troubu včas předehřejeme na 180 °C a zvolenou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou.Mouku, mleté mandle, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl prosejeme do misky a dobře promícháme.Ve větší míse metličkou prošleháme olej s jogurtem (či jablečným pyré), vanilkou, rumem, citrónem a cukrem.Poté do této směsi střídavě proséváme směs s moukou a přiléváme kokosové mléko. Po každém přídavku pečlivě promícháme metličkou.Vlijeme do formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C tradičně (spodek- vršek), či 160 °C horkovzduch asi hodinu.Upečenost zkontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do beránka a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz Mandle můžete vynechat, ale dodávají jemnou chuť. Nedoporučuji kokosové mléko Alnatura, má takovou divnou konzistenci, vhodné je např. Aroy-D nebo značka FirstDragon (obě mají v různých vietnamských večerkách). Jogurt- rostlinný či ořechový jogurt domácí nebo např. Provamel, Sojade či AlproSoya) nebo stejné množství jablečného pyré (prodává např. DM, či použijte neslazenou jablečnou výživu)
![]() |
Autor: veganotic (Anna) |
![]() |
Datum vložení: 14.09.2015 09:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady