Na korpus:
150 g rozemletých sušenek např. bebe
50 g krupicového cukru
90 g másla rozehřátého
1 PL mleté skořice
Na skořicovou polevu:
55 g másla
1/2 PL skořice
100 g hnědého třtinového cukru
1/4 KL vanilkového extraktu
1 PL hladké mouky
Na náplň:
450 g tučného tvarohu pokojové teploty
1 vejce
65 g krupicového cukru
2 KL vanilkového extraktu
1. Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
2. Smícháme sušenky s cukrem a máslem, vtlačíme na dno připraveného plechu a pečeme 5 minut. Troubu necháme zapnutou.
skořicová poleva:
3. V malém hrnci smícháme máslo, skořici a hnědý cukr. Vaříme na mírném stupni, dokud se máslo nerozpustí a suroviny se nespojí.
4. Vmícháme mouku a vanilku.
tvarohová náplň:
5. V míse kuchyňského robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vanilku, ušleháme dohladka.
6. Nalijeme na upečený korpus, uhladíme.
7. Navrch nalijeme skořicovou polevu a různě špičkou nože nebo vidličkou točíme (děláme různé vzorce, spirály), aby se poleva dostala pod tvarohovou náplň.
8. Pečeme 20 minut.
9. Necháme vychladnout cca 2 hodiny při pokojové teplotě, následně přikryjeme fólií a necháme vychladit v lednici, alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
10. Před podáváním řezy nakrájíme na 9 - 12 kusů - podle velikosti (vyndáme bez problému z formy tak, že chytneme dva protilehlé konce pečící papíru a nadzvedneme), při každém řezu si nůž očistíme.
11. Uchováváme v lednici.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 16.09.2015 17:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz