220 g borůvek
2 hrnky (250 g) hladké mouky
1 PL hladké mouky
1 hrnek (200 g) krupicového cukru
2 KL prášku do pečiva
1 KL soli
250 g bílého plnotučného jogurtu vanilkového (hruškového)
2 vejce
110 g másla rozpuštěného a lehce vychlazeného
1 KL vanilkového extraktu
90 g ovesných vloček
1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2. V malé misce lehce promícháme borůvky s 1 PL mouky, odložíme stranou. (Tímto zabráníme klesnutí borůvek na dno těsta/formy).
3. V míse kuchyňského robotu prošleháme cukr, jogurt, vejce, máslo a vanilku. Přidáme mouku, sůl a prášek do pečiva. Promícháme.
4. Přidáme borůvky a jen lehce promícháme stěrkou.
5. Těsto vylijeme do připravené formy.
6. Pečeme 50 - 55 minut dozlatova nebo nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
7. Před vyndáním z formy necháme lehce vychladnout při pokojové teplotě.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 19.09.2015 12:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz