500 g hladké mouky
4 vejce
1 vanilkový lusk
1,5 lžičky anýzu
1 kypřící prášek
125 g másla
100 g krupicového cukru
100 g neloupaných mandlí
citronová kůra z 1 citronu
pomerančová kůra z 1 pomeranče
Moučkový cukr na posypání
Vejce rozklepneme do mísy a smícháme s krupicovým cukrem a kypřícím práškem. Přimícháme nastrouhanou kůru a anýz (já anýz lehce podrtím v hmoždíři). Promícháme změklé máslo, mandle, semínka vanilky a nakonec postupně zapracujeme mouku. Těsto důkladně prohněteme. A připravíme 3 válečky, které vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme moučkovým cukrem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 25 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme prochladnout alespoň 20 minut. Válečky nakrájíme šikmým řezem na asi 1,5 cm silné plátky, rozprostřeme na plech a znovu vložíme do trouby na 5 minut a vysušíme. Po vyndání z trouby sušenky pocukrujeme.
Pro podávání je uvedeno víno Vin Santo na namáčení sušenek.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 25.09.2015 08:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz