2 balení sušenek BeBe kakaové
300 g dýně hokaido
100 ml polotučného mléka
2 vejce
40 g medu
1 BIO vanilkový cukr
250 g odtučněného tvarohu (v vaničce)
250 g sýru ricotta
1 lžička mleté skořice
1 špetka soli
Dýni omyjeme a očistíme.Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut.Dortovou formu o průměru 24-26 cm vyložíme pečicím papírem.Mezitím připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru se sekacím nástavcem a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy. Korpus vložíme do trouby na 10 minut.V míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli.Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut na 160 °C. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.
Další mé recepty najdete na http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Autor: Susa | |
Datum vložení: 18.09.2015 14:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz