0,5-1 hrnek karamelizovaného mléka
1/4 hrnku kešu natural namočených na 1 hodinu
1 balení Silken Tofu (Extra Firm nebo minimálně Firm, nikoli Lite)
1 plechovka kokosového mléka Albert (případně jiné, které dobře tuhne a je z něj hodně smetany) přes noc uchované v lednici
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
1/2 lžíce cukru
špetka soli
ovoce
sušenky BeBe
ořechy k podávání (co se sušenek týče, veganské koupíte ve zdravých výživách, příp. použijte Lotusky či "EuroBebe". Hodně typů sušenek, ve kterých nejsou živočišné ingredience, má také IKEA)
Asi hodinu před přípravou namočte kešu oříšky do vody. Krabičku s tofu rozřízněte a celý kus tofu opatrně vyjměte. Opláchněte, zabalte do většího množství papírových či plátěných utěrek a zatižte něčím těžkým. Tofu nechte cca 30 minut lisovat/vymačkávat (tento krok nepřeskakujte!). Po hodině kešu slijte a společně s tofu (bude ho o dost méně) rozmixujte v mixéru úplně dohladka (lze i tyčovým, ale chvilku to trvá). Přidejte všechny ostatní ingredience na krém (množství dulce de leche dejte dle chuti, já mám ráda spíše jen lehkou, méně sladkou karamelovou příchuť, dávám tedy méně) a nechte chvíli odpočinout v lednici.
Když chcete podávat, do sklenic vrstvěte rozdrobené sušenky, krém, a ovoce. Dozdobte ořechy, čokoládovými boby, čerstvými bylinkami, čokoládou apod.
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Autor: veganotic (Anna) | |
Datum vložení: 20.09.2015 19:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz