100 g pohankové mouky
100 g jáhlové mouky
100 g rýžové mouky
100 g tapiokové mouky
50 g hladké čirokové mouky
50 g šáchorové mouky
120 g cukru
4 lžíce oleje
1 jablko
1,5 prášku do pečiva
350 ml vody
směs lesního ovoce - ostružiny, maliny, borůvky
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme lesním ovocem. Pečeme při 160 °C asi 25 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.
Šáchor (zemní mandle, tygří ořechy) je skvělou náhražkou ořechů pro všechny alergiky. Celé hlízky připomínají seschlý lískový oříšek, jedí se čerstvé nebo pražené, často se melou na vločky nebo moučku a používají se všude tam, kde běžné ořechy. Kromě toho, že dobře chutnají, dodávají našemu tělu vlákninu, rutin, vitamin E a spoustu dalších prospěšných látek.
Šáchorovou mouku dodává firma Adveni Medical: http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p...
Pokud se vám zdá v receptu příliš mnoho druhů mouk, podívejte se na složení komerčních směsí (Jizerka, Doves Farm, Schär...) - také obsahují řadu bezlepkových jednodruhových mouk a navíc spoustu aditiv.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 21.09.2015 19:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz