1,25 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku kakaa (na vaření)
3/4 lžičky soli
1/4 lžičky sody bikarbony
2 lžíce najemno namletých lněných semínek
1/4 hrnku vody
80 g rostlinného másla (např. AlsanBio)
90 gr čokolády
1/4 hrnku čokoládových peciček či na kousky nasekané hořké čokolády
1 hrnek hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
1/2 hrnku mandlového mléka či jiného rostlinného mléka
Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu (či jinou obobné velikosti) vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, kakao, sůl a sodu. V hrníčku prošlehejte rozemleté lněné semínko a vodu a odložte na chvíli do mrazáku. Ve vodní lázni rozehřejte 90 g čokolády společně s rostlinným máslem, cukrem a vanilkovým extraktem. Poté, co je směs hladká přimíchejte rostlinné mléko. Čokoládovou směs a našlehané lněné semínko nalijte do suchých ingrediencí a dobře zamíchejte vařečkou, poté vmíchejte čokoládové kousky. Těsto vlijte do formy, zarovnejte a s formou párkrát lehce klepněte o stůl, aby bylo těsto rovnoměrně rozmístěné. Pečte asi 24-26 minut, nechte vychladnout ve formě. Pokud máte rádi brownies (jako já) tužší a hutnější (trochu fudgy), skladujte je v lednici (nebo je můžete dát dokonce na chvíli do mrazáku - čokoláda ještě více ztuhne).
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Autor: veganotic (Anna) | |
Datum vložení: 30.09.2015 17:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz