5 vajec
2 lžíce medu
50 g kakaa holandského typu
Krém:
1 tvaroh ve vaničce
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce medu
olej na potření pečicího papíru
Troubu rozehřejeme na 190 °C. Na plech dáme pečicí papír, který malinko potřeme olejem.Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Vyšleháme zvlášť bílky do tuhého sněhu a pak žloutky se 2 lžícemi medu do pěny.Do žloutkové směsi pomalinku zamícháme kakao a obě směsi, sníh i žloutkovou směs, opatrně smícháme dohromady. Vše vylejeme na pečicí papír, vařečkou upravíme a dáme do rozpálené trouby asi na 8 minut.Hotový plát necháme pořádně vychladnout.V misce vyšleháme do tuha smetanu. Přidáme vaničku tvarohu a med a ještě prošleháme.Upečený a vychladlý plát v polovině překrojíme a namažeme hustě krémem. Přikryjeme druhým plátem a dáme chladit do ledničky.
Zdroj-časopis Albert. Mnou upraveno do dělené stravy. Použila jsem menší plech, aby bylo těsto hrubší. Určitě se ale dá použít i klasický plech
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 02.10.2015 16:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz