Těsto na palačinku:
50 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžíce cukru
olej na potření pánve
Krém:
50 g pomeranče
1/2 lžičky nastrouhané kůry z pomeranče
1 lžíce zakysané smetany
75 g Mascarpone
1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného přírodního sirupu)
V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava.
Z oloupaného pomeranče vykrájíme filety, které překrojíme a v kastrůlku (nebo plecháčku) dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Přidáme kůru z pomeranče a prohřejeme. Poté odstavíme, necháme vychladit. V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu a sirup. Přimícháme zchladlé pomeranče.
Vychladlou palačinku překrojíme na čtvrtiny a na talíři prokládáme s krémem.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 04.10.2015 12:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz