800 g modrých hroznů
100 ml vody
5 hřebíčků
4 cm dlouhá skořice
3-4 lžíce medu
šťáva z citronu podle chuti
Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10minut.
Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a bobule umeleme v odšťavńovacím mlýnku. Jde to dobře i na masovém mlýnku, ale pak musíme vše ještě propasírovat přes hustý cedník.
Z kastrůlku odstraníme koření, přidáme med, zahřejeme a promícháme. Přilijeme k hroznové šťávě a podle své chuti a potřeby okyselíme. Nalijeme do silikonových tvořítek a dáme zmrznout.
Med a citronovou šťávu dáme každý podle svých chutí.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 05.10.2015 20:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz