250 g hladké rýžové mouky
125 g jáhlové mouky
75 g tapiokové škrobové mouky
50 g bramborového škrobu
1,5 prášku do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu
120 g cukru
375 ml vody
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce oleje
broskve (nakrájené na drobné kousky)
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kousky broskví, které mírně zatlačíme dovnitř. Pečeme při 160 °C asi 25-30 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.
Místo broskví je možné použít jiné sladší ovoce, například třešně.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 08.10.2015 19:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz