Korpus:
200 g jemných ovesných vloček
100 g sušených brusinek
100 g kešu ořechů přírodních
100 g nízkotučného bílého jogurtu
Náplň:
600 g nízkotučného krémového sýru (5% tuku)
200 g Šmakoun Brusinka & Goji
4 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžičky stevie v prášku
1 lžička mletého kardamonu
Vrchní vrstva:
250 g kysané smetany 14% tuku
200 g Šmakoun Brusinka & Goji
1. Brusinky rozmixujeme s kešu ořechy nahrubo. Smícháme s jogurtem a ovesnými vločkami do hustější hmoty, kterou rozprostřeme na dno kulaté pečící formy vyložené pečícím papírem (26cm).
2. V mixéru našleháme 4 celá vejce do husté pěny spolu se stevií, jedlou sodou, vanilkovým cukrem a kardamonem. Po lžících do směsi zašleháme krémový sýr a nakonec zlehka vmícháme najemno nastrouhaný Šmakoun Brusinka&Goji.
3. Směs nalijeme na připravený korpus, zakryjeme alobalem a dáme péct do rozehřáté trouby na 165 stupňů asi na 40-50 minut. V závěru můžeme alobal sundat.
4. Kysanou smetanu smícháme s tenké nudličky nastrouhaným Šmakoun Brusinka&Goji. Rozprostřeme na již upečený dort a dáme zapéct na dalších asi 15 minut.
5. Pak už jen necháme dobře vychladit a rozkrájíme na 20 kousků. Podáváme ozdobené lístkem máty a datlovým sirupem.
Tato verze cheesecaku je dle tradičního receptu ze dvou vrstev krému, ale je obohacená o bílkoviny a zároveň má nízký obsah tuků (z toho navíc zdravé tuky z ořechů) a obsahuje minium jednoduchých cukrů.
V 1 porci je 10 g bílkovin, 15 g sacharidů, 7,3 g tuku a celkem 168 kcal.
https://www.facebook.com/alchemyofcookingTipy:
* Korpus může být i bez ořechů anebo naopak do něj můžete také přidat koření jako je kardanom, badyán nebo skořice.
* Náplň může být i z tvarohu, případně lze přidat i trochu jogurtu nebo zakysané smetany.
* Šmakoun můžete nastrouhat dle libosti na jemno či nahrubo, podle libosti. Je možné jej také rozmixovat a vytvořit tak zcela hladkou hmotu.
* Osladit je možné jakkoliv jste zvyklí, ale je dobré vědět, že se to úplně krásně upeče i bez cukru.
Autor: Evadeva | |
Datum vložení: 17.10.2015 14:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz