Na omládek:
100 g vlažné vody
18-20 g droždí
necelá lžička sladěnky
120 g hladké mouky
- dobře promícháme a necháme asi 60 minut kynout
Dále:
90 g vody
100 g zcela povoleného másla
80 g cukru
vanilkový cukr
špetka soli
350 g hladké mouky
Náplň:
trochu másla na potření
mleté ořechy
vanilkový cukr
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin na těsto a vymísíme ho dohladka. V teple místnosti necháme těsto vbykynout asi 1-1,5 hodiny, během té doby ho asi 2x prohněteme.
Z vykynutého těsta vyválíme tenčí plát, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme ořechy a vanilkovým cukrem a kdo má rád, může třeba i trochou perníkového koření.
Zavineme v pevnou roládu a nakrájíme na trojúhelníky s maličko širší špičkou. Pak švýcarky promáčkneme tenčí omoučenou rukojetí vařečky, necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme (180-190°C/asi 20 minut – netřeba péct do vypečení kůrky).
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/orechove-svycarky/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 21.10.2015 12:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz