300 ml mléka
30 g droždí
1 lžíce polohrubé mouky do kvásku
1 lžíce cukru do kvásku
500 g polohrubé mouky
troška soli
80 g moučkového cukru
citronová kůra
3 žloutky
100 g rozpuštěného másla
50 g mandlí
80 g rozinek namočených v rumu
Dále:
vejce na potření
Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky zaděláme kvásek a necháme asi 10 minut odpočinout.Mouku osolíme, nasypeme do mísy, přidáme žloutky, máslo, citronovou kůru a nalijeme na to všechno vzešlý kvásek.Vypracujeme těsto, do kterého postupně zapracujeme rozinky a mandle (já dala lupínky) a necháme v teple asi 45 minut kynout.Po vykynutí přesuneme těsto na vál a vytvoříme bochánek, který přeneseme na plech s pečícím papírem.Potřeme jej rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby na 160 °C. Pečeme dozlatova.Špejlí vyzkoušíme, jestli je bochánek hotový. Když se po vpichu špejle nelepí, je upečeno.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 11.04.2009 15:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz