2 hrnky (0,5 l ) mléka
1,5 hrnku polohrubé mouky
špetka soli
5 vajec
všechny suroviny jen dobře promícháme, necháme chvíli odstát.
Pak vlijeme na plech s pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Troubu zmírníme a ještě krátkou chvíli dopékáme.
Díky opravdu malému množství soli můžeme podávat jak suché nebo přílohu k vydatnějším polévkám, tak třeba pocukrované nebo lehce namazané marmeládou či povidly.
Nejvíce chutnají ještě teplé.
Původní recept a více fotek najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz/kozi-cecky/
Recept s legračním názvem pochází z Valašska – sestřině kamarádce tohle chystávala babička, většinou prý navečer nebo přímo k večeři. Každý dostal ukrojený kusanec přímo do ruky a baštili ho jen tak nebo jim ho babička lehce pocukrovala.
Babička už není, zůstaly jen milé vzpomínky a tento recept…
.
![]() |
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) |
![]() |
Datum vložení: 30.10.2015 18:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady