TopRecepty.cz

Kozí cecky


Kozí cecky

Suroviny

2 hrnky (0,5 l ) mléka
1,5 hrnku polohrubé mouky
špetka soli
5 vajec

Postup

všechny suroviny jen dobře promícháme, necháme chvíli odstát.
Pak vlijeme na plech s pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Troubu zmírníme a ještě krátkou chvíli dopékáme.
Díky opravdu malému množství soli můžeme podávat jak suché nebo přílohu k vydatnějším polévkám, tak třeba pocukrované nebo lehce namazané marmeládou či povidly.
Nejvíce chutnají ještě teplé.

Poznámka

Původní recept a více fotek najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz/kozi-cecky/

Recept s legračním názvem pochází z Valašska – sestřině kamarádce tohle chystávala babička, většinou prý navečer nebo přímo k večeři. Každý dostal ukrojený kusanec přímo do ruky a baštili ho jen tak nebo jim ho babička lehce pocukrovala.
Babička už není, zůstaly jen milé vzpomínky a tento recept…
.

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 30.10.2015 18:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz