TopRecepty.cz

Podzimní koláček s jablky a hruškami


Podzimní koláček s jablky a hruškami

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 vejce
prášek do pečiva
2 lžičky skořice
1 hvězdička badyánu na jemno utlučená v hmoždíři nebo umletá - polovinu množství dáme do těsta, druhou polovinu do náplně

Náplň:
5 jablek
2 hrušky
med nebo cukr dle potřeby
2 PL rozinek (namočených do panáka rumu)
1 panák rumu
1 lžička skořice

Postup

Těsto připravíme rychlým zpracováním všech surovin. Hotové dáme na půl hodiny odležet do chladu.
Mezitím připravíme náplň: jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky. Dáme do kastrolu, přidáme koření, med nebo cukr ( podle kyselosti jablek ) a na mírném ohni necháme za občasného míchání dusit do hustoty povidel. Ke konci přidáme rozinky i s rumem. Necháme vychladnout.
Dvě třetiny těsta rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na těsto naneseme prochladlou náplň. Zbylé těsto rozválíme na silnější placku a vykrájíme různé tvary. Těmi ozdobíme povrch koláče a vše pečeme na 175°C cca 30 minut ( řídíme se zkušenostmi s vlastní troubou ). Horký koláč posypeme moučkovým cukre a necháme vychladnout.

autor Autor: Danca
Datum vložení Datum vložení: 01.11.2015 16:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz