150 g kvalitního bílého jogurtu
1 vejce
1 větší jablko
2 lžíce cukru
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce vloček
lžička rumu
citron - kůra
špetka skořice
olej na smažení
Omáčka:
4 lžíce hnědého cukru
2 lžíce vody
150 g řeckého jogurtu
Jablko nastrouháme a smícháme ze všech ingrediencí těstíčko. Kdyby se vám zdálo husté, přidejte trochu mléka a naopak mouku. Záleží jak je jablko šťavnaté. Smažíme na oleji z obou stran. Na omáčku rozpustíme v kastrolku cukr s vodou na sirup a přidáme jogurt. Nevaříme. Vyšleháme metličkou a podáváme hned teplé anebo dáme vychladit.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 02.11.2015 16:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz