3/4 hrnku prosáté polohrubé mouky
1/4 hrnku holandského kakaa
1/4 kávové lžičky soli
170 g tmavé čokolady nasekané nadrobno
3/4 hrnku másla
1 hrnek cukru krystal či krupice
3 cela vejce větší (nejlépe L)
V rendlíku na plotně ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu za stálého míchání.
Směs nalijeme do mísy (dělám v robotu), přidáme cukr a postupně po jednom zašleháváme vejce.
Mezitím si předehřejeme troubu na 170 stupňů.
Mouku prosejeme a rovněž kakao, smícháme a přidáme opatrně do směsi.
Hotové těsto nalijeme do formy jaké chcete, ale menší, já to střídám.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 20-25 min.
Hotové vyjmout z formy, okrájet okraje.
Servírujeme: - jen pocukrované s moučk.cukrem
- se smetanovou zmrzlinou, nejlépe vanilkovou
- s ušlehanou šlehackou
Je opravdu jedno jestli použijte náhražku místo másla či levnější čokoládu, ale výsledek nebude takový, jaký má být, máslo jako takové a opravdu kvalitní čokoláda (70-80%) dělají opravdu své.
Osobně jsem prosela i cukr, abych měla co nejjemnější směs a mouku s kakaem jsem prosévala do misky na střídačku (jednou mouka, jednou kakao, jednou mouka, jednou kakao atd.)
Tento dezert či moučník je super především pro milovníky čokolády.
Pokud jej vyndáte dříve o pár minutek z trouby, již se z něj stává suflééé a výbornéé:-))),pokud na něj zapomenete či dáte větší stupeň na troubě, bude tvdrší, ale stále dobré, i když bude tvrdší - jelikož po vychladnutí čoko se mi to párkráte stalo, i tak byl super se šlehačkou. Těsto totiž změklo díky šlehačce, ovšem záleží, jak dlouho jste jej zapomněli :-DDDD.
Až se naučíte mít v ruce pečení tohoto dezertíku, utrhnou vám všichni ruce a děti jej milujíííí obzvláštěěě, vyzkoušeno :-).
Chce to ze začátku jen trpělivost, ale výsledek stojí za to:-)).
Porce jsou jen orientační, každý děláme jinak velké a každý pečeme v jiných formách.
Autor: HUSTENKA | |
Datum vložení: 05.11.2015 17:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz