Těsto:
200 g hladké mouky
1 kypřící prášek
80 g cukru krystal
špetka soli
100 g másla
1 žloutek
3 lžíce mléka
Náplň:
1 menší dýně
2 vejce
230 g hnědého cukru
1-2 lžíce hladké mouky
1 lžíce skořice
1 plechovka kondenzovaného mléka
Z mouky, kypřícího prášku, cukru, soli, změklého másla, žloutku a mléka vypracujeme hladké těsto. Prsty ho natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Dáme do lednice.
Dýni rozkrojíme na menší části, vydlabeme střed a pečeme v troubě při 200 st. asi 30 minut. Necháme vychladnout, odstraníme slupku a dužinu rozmixujeme. Přidáme cukr, vejce, hladkou mouku, skořici, kondenzované mléko a vše pěkně prošleháme. Nalijeme na vychlazený korpus a pečeme na 180 st. asi 45 minut.
Hotový koláč necháme zcela vychladnout a až potom krájíme.
Recept mám z Pošli recept speciál, koláč je vynikající.
Autor: petnovka (Petra) | |
Datum vložení: 07.11.2015 17:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz