2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
3 vejce
250 ml smetany ke šlehání
mléko (podle potřeby)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
0,5 kg strouhaných jablek (i více)
mletá skořice
cukr (podle chuti)
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
100 g másla (nebo Hery)
100 g cukru
Do mísy dáme smetanu, rozklepneme vejce a prošleháme metličkou.Přisypeme zbytek přísad a umícháme hladké těsto. Pokud se těsto bude zdát husté, přilijeme trošku mléka.Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud jsou jablka moc šťavnatá, vymačkáme větší část šťávy.Připravíme drobenku smícháním mouky, cukru a másla.Nachystáme plech s pečicím papírem. Těsto vylijeme na plech, poklademe jablky, posypeme skořicí s cukrem a nahoře drobenkou.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 30-35 minut.
Recept mám ze svého 30 letého sešitu a tam je koláč bez sněhu. Ale měla jsem bílky v lednici, tak jsem ušlehala sníh ze 4 bílků a lžíce cukru. Není to nutné, ale je to výborné. To jen k té fotce se sněhem.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 08.11.2015 15:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz