Těsto:
35 dkg mouky Jizerka
1 vejce
1,5 dl mléka
1/2 balíčku kvasnic (21 g)
1/2 balíčku prášku do pečiva Dr. Oetker
4 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 dl oleje
špetka soli
citronová kůra
Náplň 1:
švestková povidla
Náplň 2:
tvaroh
vanilkový cukr
1/2 pudinkového prášku Dr. Oetker
Na pokapání:
5 dkg másla rozpustit
1 lžíce rumu
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.
Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience.
Vypracujeme těsto a i h n e d děláme koláčky. Já dělala tak, že jsem si vytvarovala šišku asi 4 cm v průměru, odkrajovala plátky, ty uprostřed promáčkla dnem skleničky, a plnila. Povidla doprostřed lžičkou (množství dle každého) a kolem zdobičkou umíchaný tvaroh (vyšla 1 vanička).
Dát na plech s pečicím papírem, pečeme asi 25 minut dozlatova.
Ještě horké pokapame rumovým máslem, před podáním sypeme vanilkovým cukrem.
S těstem se krásně pracuje, koláčky drží tvar a jsou dobré :)).
Autor: Olga Urvalkova (Olga) | |
Datum vložení: 13.11.2015 11:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz