Korpus:
50 g rozemletých sušenek (nejradši mám BeBe Dobré ráno)
130 g hladké mouky
40 g pískového cukru
70 g změklého másla
25 g oleje
Náplň:
400 g Lučiny (připravíme den předem doma)
400 g rozmixované pečené dýně (vychladlé, připravíme den předem)
1 Salko
4 vejce
1 skořicový cukr
citronová kůra
citronová šťáva
Na ozdobu:
50 g tmavé čokolády (doporučuji držet se okolo 50-60 % kakaa)
Den předem si uděláme domácí lučinu tak, že na sítko na čistý kapesník vlijeme 800-1000 g bílého jogurtu, sítko postavíme na misku a necháme v lednici - odkape syrovátka a na sítku zbude lučina (cca polovina původní hmotnosti).
Dále nakrájíme dýni (nejlépe hokkaido) na kostky a upečeme v troubě doměkka, necháme vychladnout a rozmixujeme. Takto ji můžeme uchovat v lednici také do druhého dne.
V den pečení smícháme všechny suroviny na korpus, vmačkáme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a uděláme i zvýšené boky. Dáme do lednice.
Na krém smícháme lučinu s dýní, přilijeme salko, cukr a po jednom vejci opatrně zašleháváme. Náplň má být hladká, lesklá a hutná. Z náplně si odebereme 4 lžíce, které v jiné misce smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
Dýňovou náplň nalijeme na korpus a čokoládovou náplní na cheesecaku uděláme zdobicím sáčkem mřížku nebo zdobení dle libosti.
Pečeme v troubě bez horkovzduchu na 150 stupňů asi půl hodiny. Necháme ho zcela vychladnout a přemístíme do lednice, kde by měl zůstat dalších 24 hodin.
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 15.11.2015 12:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz