500 g jedlých kaštanů
250 g plnotučného tvarohu (Mascarpone)
500 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
pomerančová kůra
rýžový sirup pochopitelně můžete nahradit jiným nebo cukrem
2 lžíce tekutého medu
lžíce oleje
Kaštany nařízněte rovným řezem před vypouklou část. Vařte v čisté vodě 10 minut. Poté vodu slijte a kaštany nechte v hrnci pod pokličkou ještě dalších 5 minut v páře. Takto připravené kaštany snadno oloupete. Přibližně 10 kaštanů si dejte stranou na krokant. Mléko přiveďte k varu. Do mléka přidejte oloupané kaštany a na mírném plameni za občasného míchání vařte, dokud vám nevznikne hrubší kaštanová kaše. Tuto kaštanovou hmotu přepasírujte přes jemné síto a nechte vychladit.
Ušlehejte si pevnou šlehačku. V míse našlehejte tvaroh a vychladlé kaštanové pyré, přislaďte sirupem a lehce okořeňte strouhanou pomerančovou kůrou. Nakonec přimíchejte šlehačku a nechte vychladit.
Zbylé vařené kaštany nasekejte na hrubší kousky a smíchejte s medem. Na malé pánvičce rozehřejte olej a přidejte kaštany s medem. Míchejte, dokud se tekutina nevypaří a med nezačne karamelizovat. Nechte vychladnout.
Krém rozdělte do skleniček a ozdobte medovými kaštany.
Autor: Simply Food (Lada Kovářová) | |
Datum vložení: 16.11.2015 10:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz