500 g hladké mouky
250 g másla
200 g cukru moučka
2 celá vejce
2 vanilkové cukry (používám 20 gramové z Kauflandu)
kávová lžička pomerančového aroma
200 g čokoláda na vaření
Zpracujeme na vále nebo ve větší míse těsto jako na linecké. Necháme hodinu odležet v lednici a pak vyválíme na cca 3 mm tenký plát, z něhož vykrajujeme libovolné tvary. (Já použila Tescoma vykrajovátka s razítky).
Pečeme na 180°C asi 10 minut, na horkovzduch cca 6 minut.
Vychladlé ze zadní strany potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Správnou konzistenci získají po zhruba 4 hodinách a udrží si ji.
Zlaté polomáčené Opavia za zlomek ceny ale s originální charakteristickou chutí i jemnou křupavostí. Trvalo mi, než jsem chuť těsta přivedla k dokonalosti, ale opravdu to stálo za to.
Autor: Jitta Mat | |
Datum vložení: 16.11.2015 19:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz