Těsto:
125 g prosáté hladké mouky
1 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
60 g másla
130 g cukru krupice
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu (pokud nemáte nevadí)
120 ml podmáslí
červené potravinářské barvivo (volitelně)
1 lžička octa
1/2 lžičky jedlé sody
Krém:
140 g krémového sýra typu Philadelphia
100 g sýra Lučina (v kostce)
1 lžička vanilkového extraktu
50 g prosátého cukru moučka
130 ml smetany ke šlehání
ztužovač šlehačky
V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao. Do druhé misky dáme máslo, které umícháme do pěny. Přidáme cukr, vejce a vanilkový extrakt, znovu promícháme.V hrníčku smícháme podmáslí společně s potravinářským barvivem (přidáme podle sebe a podle tipu barviva, chceme, aby těsto po upečení bylo červené).Vezmeme misku, kde je máslo a postupně střídavě přidáváme směs mouky a poté barviva s podmáslím. Vše mícháme robotem na nízké otáčky tak, aby se vše důkladně spojilo. Nakonec vmícháme sodu s octem (bude to syčet) a zapracujeme do těsta.Nachystaný plech na muffiny, vyložíme papírovými košíčky a naplníme těstem. Pečeme při 175 °C zhruba 20-25 minut, déle by to být nemělo. Necháme zchladnout a nazdobíme krémem.Krém: vše kromě smetany smícháme dohromady. Smetanu si vyšleháme zvlášť a jemně zapracujeme ke zbytku krému. Kdyby byl krém moc tekutý, můžeme přidat ztužovač šlehačky. Je také dobré nechat krém uležet přes noc v lednici.
Doporučuji ozdobit čerstvými jahodami.
Autor: danhoferka | |
Datum vložení: 18.11.2015 15:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz