6 balení perníku po 60g
50 ml mléka
1 lžička citronové šťávy
250 g tvarohu ve vaničce
200 g creme fraiche
150 g smetanového jogurtu
2 vanilkové cukry
2 polévkové lžíce cukru moučka
strouhaná citronová kůra
1 - 2 lžičky citronové šťávy
25 g želatinového ztužovače za studena (1/2 sáčku)
40 ml vlažné vody
Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.
Formu si vyložíme alobalem, nebo folií. Perníky nakrájíme na 1,5cm plátky a naskládáme je na dno formy. Potřeme, nebo pokapeme mlékem smíchaným s citronovou šťávou. Nalijeme polovinu krému a opět naskládáme perník, potřeme a dáme zbytek krému. Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.
Měla jsem neplněné perníky, máčené v čokoládě a obalené v kokosu, ale myslím, že by to šlo i s plněným marmeládou, nebo povidly.
Autor: mysulka (Lenka) | |
Datum vložení: 23.11.2015 17:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz