1 hrnek žitných obilek
Žito nasypeme do mixéru a rozmixujeme nahrubo. Pokud chceme, můžeme jej poté přesít, ale není to nutné.
Před pečením je nutné namočit jej přes noc do vlažné vody a těsně před zamícháním do těsta scedit přes jemný cedník.
Lámané žito se používá ve skandinávských celožitných kváskových chlebech, ale je to krásné oživení i pro všechny ostatní celozrné chleby.
Žitné obilky se dají sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo v eshopech.
Takto lze udělat lámanku i z ostatních zrn. Přeničná lámanka se prodává pod názvem bulghur.
![]() |
Autor: arrefeena |
![]() |
Datum vložení: 08.12.2015 13:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady