TopRecepty.cz

Lámané žito do chleba


Lámané žito do chleba

Suroviny

1 hrnek žitných obilek

Postup

Žito nasypeme do mixéru a rozmixujeme nahrubo. Pokud chceme, můžeme jej poté přesít, ale není to nutné.

Před pečením je nutné namočit jej přes noc do vlažné vody a těsně před zamícháním do těsta scedit přes jemný cedník.

Poznámka

Lámané žito se používá ve skandinávských celožitných kváskových chlebech, ale je to krásné oživení i pro všechny ostatní celozrné chleby.

Žitné obilky se dají sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo v eshopech.

Takto lze udělat lámanku i z ostatních zrn. Přeničná lámanka se prodává pod názvem bulghur.

autor Autor: arrefeena
Datum vložení Datum vložení: 08.12.2015 13:27

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz