Na pudink:
40 g tapiokových perliček
350 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného, zde je např. recept na domácí kokosové)
1/2 vanilkového lusku (nemusí být)
agávový sirup nebo jiné sladidlo dle chuti
Na krém:
1 banán
hrst vlašských ořechů
30 g hořké čokolády (nebo jiné oblíbené)
1 lžička kakaa
cca 2 lžíce mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
agávový sirup nebo jiné sladidlo dle chuti
V hrnci (použila jsem mlékovar, který mi přijde šetrnější a také bezpečnější co se připalování týče) ohřejte rostlinné mléko a přidejte tapioku společně se zrníčky z půlky vanilkového lusku. Vhoďte i zbytek lusku, aby ani jedno toto božské zrníčko nepřišlo nazmar (po dovaření ho samozřejmě nezapomeňte vytáhnout :)). A vařte. A vařte. A buďte trpěliví. Trvá to docela dlouho, než kuličky zcela změknou, vypijí všechnu tekutinu a uvolní se škrob, který pudink zahustí. V onom zmíněném mlékovaru mi to trvalo přibližně hodinku. Bude-li to potřeba, doslaďte ještě libovolným sladidlem (já jsem přislazovat nemusela, neboť jsem na výrobu použila kupované mandlové mléko, které už doslazované je). Poté můžete servírovat. Takto připravený pudink je podle mě vhodný i pro děti před rokem.
Budete-li chtít vylepšit ještě o čokooříškový krém, rozmixujte banán, přidejte sekané ořechy, kakao a případně doslaďte agávovým sirupem. Ve trošce ohřátého rostlinného mléka rozpusťte hořkou čokoládu a vmíchejte do banánové hmoty. Taková zdravá nutella :)
Tento i mnoho dalších mých receptů najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 09.12.2015 15:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz