1 balení dlouhých cukrářských piškotů
660 g zakysané smetany
250 ml Rama Cremefine ke šlehání
250 g odtučněného tvarohu
1 šálek instantní kávy
6 lžic rumu (nebo mandlového likéru)
1 vanilkový cukr
5 lžic moučkového cukru
kakao na posyp
V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu.Kávu smícháme s rumem a nalijeme ji do hlubokého talíře.Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií a na dno skládáme piškoty, které jsme namočili do připravené kávy.Na ně naneseme krém a ten poklademe opět namočenými piškoty.Pokračujeme vrstvou krému, poté opět skládáme piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin.Při servírování posypeme kakaovým práškem.
Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/
Autor: Iljusa | |
Datum vložení: 16.04.2009 17:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz