2 listová těsta (-obdélníky 25x37 cm, váha 275 g)
2 vanilkové pudinky
600 ml mléka
5 PL cukru krupice
100 g másla
rum
200 ml šlehačka
ztužovač šlehačky -ale nemusí být
(potravinářská folie 2x délky cca 45 cm.)
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.
Občas promícháme, aby se neudělal škraloup.
Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme na hladký krém.
Šlehačku ušleháme se ztužovačem a lehce ji vmícháme do krému.
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C)
Listová těsta nakrájíme na 2 cm proužky, dáme na plechy s pečícím papírem a upečeme do růžova (těsto vidličkou nepropícháváme).
Proužky těsta necháme vychladnout.
Na pracovní desku dáme na sebe v zákrytu (jako prodloužení šířky) dvě folie, aby se pak roláda dala dobře zavinout.
Ve spodní třetině ji natřeme krémem, na něj poskládáme vedle sebe proužky listového těsta a opět potřeme krémem. Postup ještě jednou opakujeme.
Nakonec folii s moučníkem pevně zavineme, strany zavážeme provázkem a dáme do lednice.
Druhý den z rolády odstraníme folii, zbylé proužky těsta rukou rozdrtíme, roládu drobkama ze všech stran posypeme a rukama lehce přitlačíme.
Tento recept mám od své kamarádky. Je to prakticky obdoba žloutkových řezů, ale mě zaujala zajímavá struktura této rolády;-)
Autor: radiator (Míla) | |
Datum vložení: 29.12.2015 10:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz