3 plátky želatiny (nebo 3 lžičky želatiny práškové)
2 lžíce studené vody
1/4 hrnku vařící vody
1/2 hrnku cukru
2 lžíce holandského kakaa
1,5 hrnku studené smetany ke šlehání
1/2 hrnku studeného Bailey´s(nebo vaječňáku, čokolikéru..)
1 vanilkový cukr (nebo vanilkový extrakt, vyškrábaný lusk..)
Zalijte želatinu v misce dvěma lžícemi studené vody a nechte chvíli stát.
Přidejte vařící vodu a dobře zamíchejte. Nechte vychladnout.
Smíchejte cukr, kakao, vanilku a přilijte smetanu. Šlehejte a postupně přilijte Bailey’s a želatinovou směs. Vše vyšlehejte do tuhé pěny.
Naaranžujte do servírovacích sklenic a dejte do lednice aspoň na hodinu, než budete podávat.
Zdroj: čarujeme.cz - upraveno
Autor: hosta | |
Datum vložení: 31.12.2015 13:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz