500 g polohrubé mouky
200-250 ml mléka
42 g droždí
3 žloutky
100 g cukr moučka
80 g rozpuštěného másla
20 ml rumu (malý panák)
3 bílky
sůl
citronová kůra
Dále:
povidla
vanilkový cukr
skořice
sůl
tuk na smažení
Z vlahého mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek.Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s chladným máslem, přidáme mouku, kvásek a zbytek surovin kromě sněhu.Vymícháme těsto a nakonec zapracujeme do těsta sníh. Necháme vykynout.Na náplň smícháme povidla s vanilkovým cukrem a skořicí.Lžící odebíráme kousky, které naplníme ochucenými povidly. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.Hotové odkládáme na ubrousek pro odsátí přebytečného tuku.
A proč silvestrovské? Pamatuji si už od dětství, že se koblihy vždy na Silvestra smažily. Asi rodinná tradice. Recept jsem oprášila už hodně starý, od maminky mého manžela.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 31.12.2015 14:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz