Forma o průměru 27 cm
Suroviny: Korpus:
250 g hladké mouky
125 g másla (nakrájeného na kostičky)
2 polévkové lžíce moučkového cukru
2 polévkové lžíce vody
Náplň:
200 g kvalitní tmavé čokolády
125 g másla
1 vrchovatá čajová lžička instantní kávy
3 vejce
170 g cukru
150 ml smetany 33%
kakao na posypání
Mouku nasypte do mísy, přidejte cukr a máslo. Prsty promačkávejte máslo s moukou, dokud nevznikne drobenka. Poté přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte v lednici 30 minut odležet.
Čokoládu spolu s máslem vložte do kastrůlku a ve vodní lázni rozpusťte, přidejte kávu, nechte zchladnout.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále a přeneste do koláčové formy, uhlaďte kraje a dno propíchněte několikrát vidličkou. Vyložte alobalem, zasypte fazolemi nebo hrachem a dejte péct na 10 minut.
Poté alobal s luštěninami sejměte a pečte dalších 5 minut. Po 5 minutách vyndejte z trouby a ztlumte na 180 ˚C.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přilijte smetanu a promíchejte. Vmíchejte čokoládovou směs. Zalijte korpus a pečte 40 minut.
Vychladlý koláč posypte kakaem.
Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 02.01.2016 13:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz