forma o průměru 22cm
Těsto:
350 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 čajová lžička prášku do pečiva
120 g změklého másla
2 vejce
špetka soli
Náplň:
250 ml vysokoprocentní smetany (33%)
200 g tmavé čokolády
250 g oříškového krému – já jsem použila kaštanový
250 g polotučného měkkého tvarohu
Na dokončení:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
skořice
čokoláda na posypání
Z příslušných surovin zpracujte těsto, kterým vyložte dortovou formu. Vyložte jím stěny až po okraje. Zařízněte neúhledné okraje.
Do těstem vyložené formy vložte alobal a nasypte na něj hrách.
Korpus se bude péct „naslepo“ 45 minut v troubě vyhřáté na 175 ⁰C.
Po upečení s hrachem nebo jinou luštěninou obsah vysypte i s alobalem a dopečte 15 minut dozlatova.
Nechte zchladnout.
Čokoládu rozpusťte se smetanou. Přimíchejte oříškový krém. Do zchladlé směsi vmíchejte tvaroh.
Čokoládovou náplň nalijte na korpus a nechte přes noc v lednici ztuhnout.
Našlehejte smetanu se ztužovačem, oslaďte podle chuti moučkovým cukrem a přidejte trochu skořice. Smetanu navršte na koláč. Poté posypte hoblinami čokolády.
Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 02.01.2016 14:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz