450 g jogurt jahodový (ananasový)
1 sklenice jahodového kompotu (se stejným ovocem jako jogurt - zhruba 3 dl)
1 Rama Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jiná šlehačka - 250 ml
20 g sypké želatiny
1 - 2 vanilkové cukry
cukr dle potřeby - já už nedávala
1 balíček piškotů nebo ovocná piškotová roláda - měla jsem koupenou
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám malou metličku a necháme trošku zchladnout. Jogurt a vanilkový cukr dáme do mísy, přidáme kompotovou šťávu s rozpuštěnou želatinou, smícháme a pak zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Ovoce z kompotu si nakrájíme na menší kousky a taky přidáme do hmoty, jen jahody jsem nekrájela a přidala jsem je až při vrstvení přímo na hmotu do pekáčku a zalila další vrstvou jogurtové směsi. Na tento typ moučníku doporučuji použít dortovou formu nebo nějaký pekáček. Na dno rozložíme piškoty, zalijeme mírně tuhnoucí směsí, poklademe znovu piškoty a rozetřeme zbytek směsi. Pokud ji máme ještě moc tekutou, tak piškoty dole nedrží a "plavou" nám vzhůru :-)) Místo piškotů můžeme použít na dno řezy z piškotové rolády, jedna vyjde jen na jednu vrstvu. Zkoušela jsem udělat i v amarounové formě na nepečené moučníky, tu jsem slabě potřela olejem, foto přikládám, ale moc se mi nelíbí, hezčí bude např, v dortové formě nebo jiné hranaté nádobě. Moučník necháme dobře vychladit, nejlépe do druhého dne, ale stačí i několik hodin. Zdobíme dle vlastní fantazie.
Podobné nepečené řezy dělám i v dia verzi.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 19.04.2009 21:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz