Těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka (podle potřeby)
3/4 hrnku oleje
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Dále:
400 ml mléka
1 čokoládový pudink
Na povrch:
250 g zakysané smetany
1 skořicový cukr
Nejprve vymažeme tukem plech a vysypeme ho hrubou moukou.Vejce utřeme s cukrem a přidáme zbylé suroviny.Hotové těsto vylijeme na vymazaný plech.Uvaříme pudink podle návodu a do syrového těsta na plechu ho nalijeme tzv. cik-cak.Dáme do vyhřáté trouby péct na 170 °C asi 30 minut dozlatova. Buchtu necháme vychladnout.Vychladlou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.Moučník dáme do chladu uležet a poté podáváme.
Autor: Martina81 (Martina Hilton) | |
Datum vložení: 20.04.2009 01:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz