160 ml mléka
hrst sušených brusinek
1 lžička citronové kůry nebo pomerančové kůry
4 žloutky
50 g krupicového cukru
3 plátky želatiny (změklé ve třech lžících mléka)
3 lžíce mléka
160 ml podmáslí
200 ml smetany ke šlehání
Mléko, citronovou kůru a brusinky v hrnci na středním plameni přiveďte k varu a nechte mírně povařit.
Žloutky utřete s cukrem, vmíchejte do mléka a zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne. Pak sejměte z ohně a vmíchejte želatinu tak, aby se rozpustila.
Nakonec vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.
Smetanu ušlehejte do tuha a přimíchejte ji k vychladlému základu.
Dno přiměřených misek nebo šálků pokryjte kolečkem pečícího papíru a rozdělte do nich směs.
Dejte vychladit přes noc.
Volně podle Apetitu
Autor: hosta | |
Datum vložení: 14.01.2016 12:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz