2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučka
1 vanilkový cukr (malý sáček nebo i vynechat)
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 celá střední vejce
1 kypřící prášek
Píšu v názvu nejjednodušší, tak velice jednoduše:
zapnout troubu na 180 stupňů, mezitím všechny suroviny smíchat do sebe, vylít do formy (já mám silikonovou, takže nic neřeším, ale běžná by se asi měla vymazat a vysypat) - zde se nebojte, že je těsta málo, do mojí silikonovky je to asi jen půlka formy těsta, ale bábovka krásně naběhne a bude nadýchaná a forma bude plná.
Až bude trouba vyhřátá (moje pípne), tak vložit do středu trouby a péct určitě 40 minut, po této době píchněte špejlí dovnitř, musí projet a vyjet lehce bez těsta. Bábovka by měla být už zlatavá, já nechávám ještě cca 6 minut péct, pak troubu vypnu a ještě jí tam 5 minut nechám. Ale sledujte, aby byla křupavá a krásně hnědá.
Tato bábovka je opravdu velice výborná. Jednou do ní dám dvě hrsti vlašáků, někdy těsto rozpůlím a do půlky dám kakao a mám mramorovou, někdy přidám mák a mám makovku, někdy citronovou šťávu a aroma a mám citronovku, prostě nádhera!
Pro někoho může být docela mastná, ale já to mám ráda, když je šťavnatá a nemusí se k ní nic pít. Kdyžtak můžete toho oleje dát jen lžíci, ale nutno vyzkoušet, co komu sedí.
Autor: NDrasny | |
Datum vložení: 15.01.2016 08:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz