Těsto:
50 g rýžové krupičky
50 g jemně mleté ovesných vloček
500 ml mléka
lžíce pudinkového prášku
lžíce medu
30 g vlašských ořechů
Náplň:
500 g měkkého polotučného tvarohu
3 vejce
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hnědého cukru
mražené ovoce
Z mléka, pudinkového prášku, vloček a krupičky uvařte kaši a oslaďte ji medem. Kaše by neměla být úplně tuhá, měla by být ale uvařená dohusta. Přimíchejte do ní mleté ořechy a rozetřete do koláčové formy na pečící papír.
Dejte těsto péci na 180°C asi na 15 minut a mezitím si připravte náplň.
Smíchejte tvaroh, žloutky, cukr, přidejte ušlehaný sníh z bílků. Můžete přidat i šťávu z rozmrzlého ovoce.
Natřete na rozpečený koláč (pod tvaroh můžete nadrobit sušenky), nasypte ovoce a pečte ještě asi 30 minut, pak nechte vychladnout a můžete podávat.
Pokud použijete tvaroh z vaničky a drobné ovoce a náplň se vám bude jevit příliš řídká, nechte ji chvíli na koláči zapéci a teprve pak přidejte ovoce. Zabráníte tím tomu, že se vám úplně nepropadne do tvarohu.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 16.01.2016 13:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz