1/2 hrnku hladké mouky (použila jsem špaldovou)
1/2 hrnku kukuřičné mouky použila jsem silně praženou dětskou variantu)
1 hrnek rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
3/4 hrnku třtinového cukru
2 vejce
4 menší jablka
1 lžíce kakaa
2 lžíce rumu (nemusí být)
1 lžička skořice
1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový)
Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny. Poté přidejte oba druhy mouky, kakao, skořici, rum, kypřící prášek a v závěru také oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Promíchejte a vylijte na menší plech (můj má rozměry 28 x 22 cm), který v troubě pečte cca 30 minut na 170°C.
Při podávání můžete stejně jako já doplnit zakysanou smetanou s troškou domácí višňové marmelády.
Před časem jsem byla obdarována balíkem této zajímavé pražené kukuřičné mouky - na pokusy. A tak jsem se nesměle začala pokoušet. Musím zcela nekriticky říct, že na to, že jde o jeden z prvních pokusů, je buchta absolutně výborná. Vláčná, s lehkým nádechem a vůní mouky, která má skutečně specifickou a velmi příjemnou praženou příchuť. Rozhodně ji vyzkoušejte ;)
Tento i mnohé další mé recepty nejen pro děti najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 19.01.2016 18:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz